HS Kwartier verwelkomt PostNL in herontwikkeling Stationspostgebouw

20-02-19

LIFE en Gijbels Group (LIFE.NL) herontwikkelen het Stationspostgebouw aan de Waldorpstraat in Den Haag. Zij doen dit samen met SENS real estate, waarmee een eerste stap gezet wordt in een lange termijn-samenwerking onder de naam LIFE MAKES SENS (LMS).
De ontwikkeling van dit historische gebouw zal een belangrijke rol spelen in de gebiedsontwikkeling aan het Hollands Spoor, het HS kwartier, eveneens een ontwikkeling van LIFE.NL. Komende jaren wordt het gehele gebied (in totaal 230.000 m²) ontwikkeld tot een gemengde woon- en werkomgeving die een nieuwe impuls zal geven aan de omgeving rondom station Hollands Spoor en het centrum van Den Haag. Met PostNL, die vandaag aankondigen dat ze haar hoofdkantoor in het Stationspostgebouw zal vestigen, is een groot deel van het gebouw (30.000m²) verhuurd en worden de eerste concrete stappen in de gebiedsontwikkeling gezet. 

Komende jaren wordt het gehele gebied (in totaal 230.000 m²) ontwikkeld tot een gemengde woon- en werkomgeving die een nieuwe impuls zal geven aan de omgeving rondom station Hollands Spoor en het centrum van Den Haag. Met PostNL, die vandaag aankondigen dat ze haar hoofdkantoor in het Stationspostgebouw zal vestigen, is een groot deel van het gebouw (30.000m²) verhuurd en worden de eerste concrete stappen in de gebiedsontwikkeling gezet.

De herontwikkeling van het Stationspostgebouw
Het Stationspostgebouw kent een rijke historie. Rijksbouwmeester en architect G.C. Bremer ontwikkelde het kantoor in 1932. In 1940 begon de bouw en in 1949 werd het gebouw in gebruik genomen, nadat de werken even werden stilgelegd vanwege de oorlog. Het Stationspostgebouw was het laatste ontwerp van Bremer en heeft door zijn bijzondere kwaliteiten de status van Rijksmonument.
Door de herontwikkeling wordt het Stationspostgebouw weer in haar glorie hersteld. Ook in de toekomstige gebruikers weerspiegelt de geschiedenis van het gebouw, alsook de nieuwe manier van werken. Zo zal PostNL haar hoofdkantoor hier vestigen.

HS Kwartier, meer centrum voor de stad
LIFE MAKES SENS is ontwikkelaar van het HS Kwartier, de gebiedsontwikkeling in Laakhavens rondom station Hollands Spoor, waarvan ook het Stationspostgebouw deel uitmaakt. Deze ontwikkeling beslaat het door LIFE verworven Stationspostgebouw, the Globe en Ontwikkelplot, gelegen aan de Waldorpstraat in Den Haag. In totaal beslaat deze ontwikkeling ongeveer 230.000 m² multifunctionele stadsontwikkeling met een groot woningaanbod. Het doel van deze ontwikkeling is dan ook meer centrum voor de stad met als belangrijk onderdeel de opwaardering van de openbare ruimte en de herinrichting van de Waldorpstraat tot een groene en vitale levensader voor dit nieuwe stuk stad.